Nepa – Årsrapport

I fredags släppte Nepa sin årsrapport för 2016. Jag skrev tidigare om caset Nepa och tänkte det kunde vara bra att gå igenom årsrapporten.

Nepa är ett bolag i tillväxtfas så det mest intressanta är ju att följa tillväxten och kanske inte riktigt resultatet på sista raden. Resultatet för 2016 blev -1 miljon kronor jämfört med 2,1 miljoner förra året. Med de siffrorna är det lätt att tro att det går åt fel håll men omsättningen växer, men det gör personalkostnader och produktutvecklingsresurser. Nettoomsättningen ökade till 184,4 miljoner jämfört med 154,5 föregående år. Det innebär en tillväxt på 19,4% och i Q4 hade de en tillväxt på 25,3%. Nepa har åstadkommit nettotillväxt de senaste 43 kvartalen. Det i sig är imponerande.

VD:n skriver själv att nettomsättningen kom in strax över förvätningarna och tillväxten fanns på samtliga marknader. Finland var tillväxten på 37% och UK 31%. Speciellt UK är riktigt positivt då det är en större marknad än Skandinavien. Med en ny VD i spetsen för Nepa UK (som de förövrigt förvärva till 100% förra året) tror jag att vi kan se fortsatt stark utveckling för Nepas produkter. Som om inte det vore nog så går expansionen i USA också bra med ett nyöppnat kontor i New York i Q4 efter stor efterfrågan om närvaro på den sidan Atlanten av befintliga kunder. Just nu handlar det om att bygga upp organisationen för att motsvara de kraven men framåt i tiden handlar det om att ta ombord nya kunder. I prospektet inför listningen prata de om att förvärva bolag för att ta över kundstock. Tycker det låter väldigt intressant.

Jag tycker fortfarande bolaget är väldigt intressant och inget avskräckte mig i denna rapport utan det såg positivt ut och att den plan de satt upp är den plan de håller. Även om jag inte förväntar mig plus redan 2017 vill jag dog se att intäkterna ökar lite snabbare än kostnaderna. Är inte helt emot att se en emission för möjligheter till förvärv.

Jag är inte överdrivet positiv utan måttligt positiv kring Nepa men kommer köpa mer under året och hoppas att kursen kan sjunka lite till med tanke på den våldsamma utveckling den fick efter noteringen. Jag passade på att köpa en liten post direkt efter rapporten när den dippa under 100 kr. Ser gärna en dipp kring 80-85 kronorsnivån innan jag väljer att gå in lite tyngre om inte något fundamentalt ändras på kort sikt. Ägarna har dessutom en lock-up som går ut i slutet av April. Innan jag går in tungt vill jag också se att insiders inte säljer av stora nivåer när denna lock-up passerat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *